21 Şubat 2010 Pazar

Bmw M3'e Yeni Sistem


Geçtiğimiz günlerde M3 modelinin yeni versiyonu Competition Package'ı tanıtan BMW araç teknolojilerinin geldiği son noktaya ortaya koyuyor.

Yeni versiyonda ayarlanabilir süspansiyon sistemi, stabilite kontrol sistemi gibi aracı kontrol etmeyi kolaylaştıran sistemlere yer veren BMW bunun yanında bir de ilke imza atmış. Yeni M3'lerde standart olarak sunulacak olan otomatik start-stop sistemi frenleme ve durma gibi güce ihtiyaç duyulmayan anlarda motoru kapatıyor. Ardından gaza basıldığında tekrar devreye giren motor böylece sürücü farkında olmadan motoru tekrar çalıştırıyor. Manuel ve DCT otomatik şanzımanlı versiyonların her ikisi için de sunulacak olan Auto Start- Stop sistemi yakıt tüketimini ve gaz salınımı azaltmayı amaçlıyor.

BMW'nin daha önce de modellerinde yer verdiği Auto Start- Stop sistemi ilk defa 4 silindirin üzerinde motora sahip bir araçta kullanılacak. BMW M3'te 4.0 litre hacminde 420 beygir güç üreten V8 motor kullanılıyor. Bu motor M3'ü 4.8 saniyede 0'dan 100'e ve maksimum 220 kilometre sürate çıkartıyor.

kaynak

0 yorum:

Yorum Gönder